1 listové těsto (já měla Babické)
8 větších jablek
strouhanka
skořicový cukr
1 perník na strouhání
hrst rozinek (ideálně namočených v rumu cca půl hodiny předem)
vejce na potření
Jablka oloupeme a nastrouháme. Perník na strouhání také nastrouháme.Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé postupně vyválíme plát, který posypeme strouhankou, jablky, rozinkami, skořicovým cukrem a navrch nastrouhaným perníkem.Závin smotáme, přendáme na plech, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200°asi 20-25 minut.
Kouzlo této "inovace" spočívá v kombinaci jablek, skořice a perníku (případně rumu, pokud nepečete pro děti), dodává to klasickému štrúdlu další rozměr.
Autor: Lenunka | |
Datum vložení: 14.10.2017 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz