3 vejce
200 g cukru krupice
(já dávám třtinový a o něco méně)
105 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky zázvoru
špetka soli
150 g dýňového pyré
Krém:
250 g sýru krémového (Philadelphia, Buko, já dala mascarpone)
25 g másla (změklého)
115 g cukru moučkového
2 lžičky vanilkového extraktu
100 g vlašských ořechů
Udělejte dýňové pyré a nechte vychladnout. Vyšlehejte asi 5-10 minut vejce s cukrem do pěny. Do menší mísy připravte sypké směsi včetně koření, vlašské ořechy přijdou do krému. Můžete sypkou směs prosít, jestli to děláváte. Po vyšlehání vmíchejte dýňové pyré a sypkou směs. Pracujte rychle. Na plech s pečícím papírem nalijte těsto a stěrkou rovnoměrně rozprostřete. Pečte asi 15 minut, připravte utěrku a posypte ji moučkovým cukrem (já to dělám s pečícím papírem), po upečení překlopte na pocukrovanou utěrku, papír stáhněte dolů a zamotejte. Nechte vychladnout.Ořechy můžete opéct na plechu nebo pánvi, pár minut, hezky se rozvoní a posekejte je.
Krémový sýr vyšlehejte s máslem do hladka, přidejte vanilkový extrakt a cukr (podle své chuti)
a přimíchejte nasekané vlašské ořechy. Natřete na rozvinutou roládu, zase pečlivě stočte.Nejlepší je druhý den, hezky v chladnu proleželá. Nezapomeňte pocukrovat moučkovým cukrem.Dýňové pyré: dýni hokkaido, jejíž slupku nemusíte loupat, rozpůlte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Pečte při 200 °C hodinu, nechte chvíli vychladnout a rozmixujte. Zbylé pyré po menších porcích můžete uložit do mrazáku. Nebo nakrájejte na kostičky, podlijte vodou a povařte do měkka a poté rozmixujte (rozvaření trvá kratší dobu než pečení).
Zdroj: www.igurmet.cz
Lehká, nadýchaná, vláčná a příjemně kořeněná – to je podzimní královna všech moučníků od Lucie. Odolejte pokušení a nechte ji přes noc odležet v lednici, chutě se dokonale prolnou.
Autor: Linda 989 (Ludmila Rabová) | |
Datum vložení: 19.10.2017 20:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz