2 větší jablka
hrst brusinek (rybízu)
hrst ostružin nebo malin
50 g másla
110 g cukru
Těsto:
80 g másla
110 g cukru
500 g bílého jogurtu
stejný kelímek polohrubé mouky
2 vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
lžička prášku do pečiva
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a
posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny, ostružiny).Na pánvi rozpustíme 50 g másla a v něm 110 g cukru, až začne hnědnout karamel - pozor nespálit. Tuto hmotu nalijeme na ovoce do formy a vložíme do trouby 170 °C na 15 minut.Mezitím smícháme jogurt, 80 g rozpuštěného másla, 2 vejce, mouku, 110 g cukru a prášek do pečiva.
Rozpečené ovoce vyjmeme z trouby, posypeme skořicovým cukrem a zalijeme smíchaným těstem.Pečeme v troubě na 180 °C cca 30-35 minut.
Po mírném vychladnutí vyklopíme koláč na talíř (pozor, s okrajem, je v něm hodně šťávy z ovoce).
Autor: Kaill (Pavel Ž.) | |
Datum vložení: 21.10.2017 19:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz