Preferment:
1 g čerstvého droždí
160 g vody
150 g celozrnné pšeničné mouky
- ve vodě rozmícháme kousínek droždí, pak mouku a zakryté necháme v teple 12 hodin kynout
Dále:
350 g hladké mouky
20 g vody
2 lžičky citronové šťávy
2-3 g čerstvého droždí
špetka soli
200 g strouhaného (mačkaného) banánu
40 g změklého sádla
40 g cukru
Na potření a posyp:
rozpuštěné máslo
mletá skořice
K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (měkký banán dobře rozmačkaný, pevnější nastrouhaný) a uhněteme těsto, které necháme vykynout 1-2 hodiny.Vykynuté těsto na pomoučeném stole zlehka propracujeme a vyválíme na větší obdélník.
Celou plochu těsta potřeme rozpuštěným máslem, posypeme skořicí a těsto zavineme do rolády, kterou vložíme vykynout do dobře vymaštěné chlebíčkové formy.Vykynutý chlebíček upečeme v dobře vyhřáté troubě (190°C/asi 40 minut). Hotový, horký ještě můžeme svrchu potřít máslem.
Vychladlý krájíme na krajíčky a podáváme pocukrovaný nebo s máslem a medem, dobrou marmeládou.
Banán drží chlebíček měkký, celozrnná mouka v něm díky delšímu kynutí na chuti poznat není - střída je příjemně měkká a jemná.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 24.10.2017 11:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz