TopRecepty.cz

Lžícový hruškový koláč s drobenkou


Lžícový hruškový koláč s drobenkou

Suroviny

3 hrušky
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vajíčko
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Drobenka:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla

Postup

Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a chladné, rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto a vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté formy.Všechny suroviny na žmolenku smícháme a důkladně mezi prsty promneme. Na těsto rozložíme půlky hrušek /nebo silnější plátky/ a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova 35- 40 minut. Před podáním můžeme ozdobit šlehačkou.

autor Autor: Fokuska (Hana Semanová)
Datum vložení Datum vložení: 25.10.2017 20:11

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz