3 hrušky
8 lžic hrubé mouky
8 lžic mléka
4 lžíce cukru
2 lžíce rozpuštěného másla
1 vajíčko
1/2 sáčku prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Drobenka:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
2 lžíce rozpuštěného másla
Oloupané hrušky rozkrojíme na polovinu a opatrně vyndáme jadřinec. Jsou-li velké, pokrájíme je na několik silnějších plátků.Do mísy dáme mouku, přilijeme vlažné mléko, cukr, prášek do pečiva, vejce a chladné, rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké těsto a vložíme ho do vymazané a vysypané kulaté formy.Všechny suroviny na žmolenku smícháme a důkladně mezi prsty promneme. Na těsto rozložíme půlky hrušek /nebo silnější plátky/ a posypeme je drobenkou. Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova 35- 40 minut. Před podáním můžeme ozdobit šlehačkou.
Autor: Fokuska (Hana Semanová) | |
Datum vložení: 25.10.2017 20:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz