Světlá šlehačka:
200 ml plnotučného mléka
125 g másla
vanilkový cukr
žloutek
Tmavá, pařížská šlehačka:
200 ml plnotučného mléka
125 g másla
vanilkový cukr
žloutek
2-3 lžíce kakaa
V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným).Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).Přelijeme do uzavírací nádoby, necháme prochladnout a pak uložíme do lednice dobře vychladit.
V den spotřebování klasicky ušleháme.
Kdysi jsem měla po mamince recept na domácí šlehačku s máslem i ztuženým tukem - byla moc dobrá a po vyšlehání držela tvar i 2-3 dny, jako krém. Ztužený tuk se snažíme už nepoužívat, proto doma dělám šlehačku jen s máslem.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 29.10.2017 18:11 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz