800 g jablek
250 g červeného rybízu
100 g rybízu na ozdobení
300 ml vody + šťáva z rozmrazeného rybízu
cca 350 ml vody
2 balíčky vanilkových pudinků
2 zakysané smetany
1 celá skořice na vyvaření s jablky
2 vanilkové cukry
250 g kulatých piškotů
rum nebo jiný likér
skořice na ozdobu
kakao na ozdobu
250 g kulatých piškotů
rum nebo jiný likér
Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme. Jablka s rybízem rozmačkáme šťouchadlem na brambory.Vanilkové pudinky rozmícháme ve 350 ml studené vody a štávě, kterou pustil rozmrazený rybíz. Přilijeme k rozštouchanému ovoci a krátce povaříme. Na dno formy, vypláchnuté vodou, rozložíme piškoty, které pokapeme rumem (nebo jiným likérem).Na piškoty, pokapané rumem, nalijeme vrstvu jablečno-rybízové směsi a zase poklademe piškoty. Opakujeme dokola a končíme vrstvou pudinkové směsi.Dáme do chladu na cca 1 hodinu. Zakysané smetany a vanilkové cukry ušleháme a potřeme povrch dortu. Posypeme skořicí s kakaem a dáme do chladu přes noc. Zdobíme šlehačkou a rybízem.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 13.11.2017 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz