Těsto:
450 g hladké mouky
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
1 kypřicí prášek
7 lžic másla
7 lžic mléka (nebo kefíru)
1 špetka soli
Náplň:
200 g mletého máku
150 ml mléka
40 g mléčné čokolády
cukr (podle chuti)
1/4 lžičky skořice
Hladkou mouku a kypřicí prášek prosejeme do mísy, přidáme vejce, tvaroh, rozpuštěné zchladlé máslo, mléko a špetku soli a ručně vypracujeme nelepivé těsto. Těsto můžeme míchat i v robotu za pomoci hákového nástavce. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 30 minut odpočinout v lednici.Mezitím připravíme makovou náplň. Mléko ohřejeme k varu a vsypeme do něj mák, cukr, čokoládu a skořici. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.Troubu rozehřejeme na 180 °C. Nižší plech o rozměru 35x40 cm vyložíme pečicím papírem.Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 díly, každý na lehce pomoučeném válu rozválíme do kruhu o průměru asi 18 cm. Každý kruh rádlem či nožem rozdělíme na 6 trojúhelníků.Na širší stranu každého trojúhelníku dáme lžičku makové náplně. Rohy trojúhelníků a zadní okraj přehneme přes náplň a srolujeme do rohlíčku. Špička trojúhelníku by měla končit pod rohlíčkem, aby se nerozbalil.Rohlíčky skládáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.Ještě horké svatomartinské rohlíčky potřeme máslem a ihned posypeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Babiččina volba
Autor: jipohe | |
Datum vložení: 15.11.2017 15:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz