280 ml silného černého čaje
200 g datlí
180 g sultánek
100 g brusinek
1 jablko (pokrájené čerstvé)
130 g třtinového cukru
2 vejce
špetka skořice a badyánu
1 KL mletého kardamonu
70 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
200 g pohankové mouky (nebo hladké mouky)
1/2 KL prášku do pečiva
1/2 KL jedlé sody
1/2 lžičky rumu (tresti)
Nejdříve namočíme pečící papír a zmačkáme (vyždímáme od vody co nejvíce). Poté papírem vyplníme srnčí hřbet.
Ve vroucím čaji rozpustíme třtinový cukr, namočíme pokrájené datle, sultánky a brusinky.Necháme působit cca 40 minut. Uvedené koření smícháme s mletými ořechy, moukou se sodou a s práškem do pečiva.K moučné směsi přidáme omytá a pokrájená jablka, namočené sušené ovoce s čajem, rum a vejce. Zpracujeme těsto.Těsto přesuneme do formy s připraveným namočeným pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě na 150 stupňů cca 80 - 90 minut nebo dokud zapíchnutá špejle nevyjde z těsta suchá. Moučník se výborně peče s namočeným pečícím papírem, nepálí se, je křehký a lehce se pak vyklopí.
Pečení s namočeným pečícím papírem - viz odkaz mého receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/50133-jednoduchy-...
(lepší je do těsta sušené ovoce, momentálně jsem měla jen čerstvé ovoce)
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 18.11.2017 19:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz