Těsto:
1/2 kg hladké mouky
1/4 sklenice majonézy
sůl
1 droždí
1 lžička cukru
1,2 dl mléka
Náplň z pudingu:
1/2 l mléka
2 pudingy
2 lžíce cukru
1 vejce na potření
kompotované ovoce
Žmolenka:
1/2 hrnku pol. mouky
7 dkg másla
1/4 hrnku cukru
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek, který smícháme se zbytkem surovin v hladké, vláčné a nelepivé těsto.
Těsto necháme vykynout.Uvaříme hustý puding a uděláme žmolenku.Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na 4 mm tlustý plát, který nakrájíme na čtverečky a nebo vykrajujeme pomocí skleničky.Vykrájené těsto plníme vychladlým pudingem a balíme do bochánků, do kterých opatrně uděláme důlek a bochánky potřeme rozmíchaným vejcem.Dle chuti dáme do důlků povidla, broskve nebo mandarinky a posypeme žmolenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 160°C do zlatova.
Autor: Backurka | |
Datum vložení: 22.11.2017 14:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz