2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
2 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce povoleného sádla
1 kostka čerstvého droždí
250-300 ml mléka
1 lžička soli
citronová kůra
Tvarohová náplň:
tvaroh
cukr
vanilkový cukr
žloutek
rozinky
Povidlová:
povidla
cukr
skořice
Drobenka:
200 g polohrubé mouky
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 skořicový cukr
vejce na potření
Do vlahého mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme se sádlem. Přidáme prosátou mouku, kvásek, kůru a sůl. Vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout.Připravíme drobenku. Polohrubou mouku smícháme s cukrem. Přidáme rozehřáté máslo a mnutím prsty vytvoříme drobenku.Tvarohovou náplň připravíme utřením tvarohu se žloutkem a cukry. Nakonec vmícháme rozinky.Povidlovou náplň připravíme smícháním povidel s cukrem a skořicí.Po vykynutí odebíráme lžíci kousky těsta a naplníme náplní.Klademe na plech, do každého uděláme důlek, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 190 °C do růžova.
V původním receptu je 250 ml mléka, ale musela jsem trochu přidat. Těsto bylo dost hutné, ale po upečení jsou koláčky nadýchané.
Zdroj: Vaříme s rozhlasem od p. Marcely Novákové z Valašska...upraveno
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 30.11.2017 16:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz