4 vejce
100 g polohrubé mouky
špetička jedlé sody (jen na špičku kávové lžičky)
1,5 PL čerstvě umletého máku
100 g moučkového cukru
špetka soli k bílkům
Na krém :
500 g masacarpone
1 smetana ke šlehání
1/2 kelímku zakysané smetany
1 Smeta-fix
1 PL mletých mandlí (nebo jiných oříšků)
1 vanilkový cukr
4 - 5 vypeckovaných datlí
Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s mákem a špetičkou jedlé sody.Do žloutkové směsi s tuhým sněhem zlehka ručně vmícháme mouku se špetkou sody a umletého máku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů na cca 8-10 minut.Po upečení překlopíme plát korpusu na druhý pocukrovaný pečící papír. Stáhneme papír, na kterém se pekla a roládu srolujeme. Necháme vychladnout.Na krém ušleháme smetanu ke šlehání se Smeta-fixem. Přidáme mascarpone, vanilkový cukr a smícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu a umleté mandle.Vychladlou roládu rozvineme, potřeme krémem, poklademe půlkami vypeckovaných datlí a zavineme. Krémem potřeme i povrch rolády a posypeme oříšky.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 02.12.2017 20:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz