350 ml jogurtu (nebo kefíru)
1 sklenice cukru (200 ml)
1 žloutek
1 vejce
1 lžíce medu
1 navršená lžička koření do perníku
3 lžíce oleje
1 lžička jedlé sody
asi 4 skleničky hladké mouky
Poleva:
1 bílek
3 lžíce moučkového cukru
šťáva z půlky citronu
Vejce a žloutek prošleháme s cukrem a medem, přidáme jogurt, koření a olej. Promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.Vypracujeme těsto - je dost lepkavé, vyválet nepůjde. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Lžičkou, namáčenou ve vodě, nabíráme kousky těsta a na plech děláme malé hromádky, vlhkou rukou je můžeme trošku ztvarovat. Jde to dobře.Pečeme při teplotě 170 st.C asi 20 minut - dorůžova. Mezitím prošleháme zbylý bílek s cukrem a citronovou šťávou. Rozpečené perníčky vyndáme z trouby a polevou je pomocí mašlovačky potřeme. Pak dáme do trouby dopéct ještě na 10 minut.
Perníčky jsou vláčné, nevím, jaké budou další dny - ale vypadá to, že se dlouhého stáří nedožijí :D
![]() |
Autor: hosta |
![]() |
Datum vložení: 05.12.2017 15:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady