Na vařenou kaši:
4 žloutky
80 g moučkového cukru
2 dl mléka
2 lžíce hladké mouky
Dále:
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru (dle chuti)
Na dochucení:
vanilková esence
hnědý rum
kávová sedlina
mandlová tresť nebo dle vlastní chuti
kakao
čokoláda - hořká nebo mléčná
Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám nevytvořil škraloup, necháme zchladnout.Cukr a změklé máslo dobře vyšleháme.Zchladlou kaši s máslovým krémem dobře promícháme v hladký krém a pokud chceme, dochutíme ho dle vlastní chuti a potřeby vanilkou, rumem...Krém nandáme do zdobícího sáčku a použijeme na dorty, řezy, cukroví...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 06.12.2017 18:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz