500 g karamelových sušenek Lotus (dvě balení po 250 g)
500 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
Smetanu ke šlehání nalijeme do vyšší nádoby, či do robota, přidáme sáček ztužovače a vanilkového cukru, vyšleháme na vysoké otáčky dotuha.Vhodnou mísu vyložíme karamelovými sušenkami a potřeme vrstvou vyšlehané smetany.Vrstvení dezertu opakujeme, vrstva sušenek, vrstva ušlehané smetany.Poslední vrstva bude tvořena drtí ze zbylých sušenek, kterou si uděláme v mixéru, nebo je rozdrtíme válečkem na těsto.Naplněnou misku zaklopíme nebo přikryjeme folií a uložíme do lednice, kde necháme uležet alespoň do druhého dne.Podáváme ke kávě či čaji. Chutí se tento rychlý dezert velmi podobá pečenému medovníku, který je ovšem mnohem pracnější.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 08.12.2017 20:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz