3 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
250 g zakysané smetany
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g čokolády na vaření (stačí i 100 g)
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na posypání povrchu
Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C (spodní a horní ohřev).Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh.V další míse vyšleháme žloutky s cukry do pěny. Přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu (pokojové teploty), mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše řádně promícháme. Nakonec už lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a na menší kousky nasekanou čokoládu.Těsto nandáme do připravené bábovkové formy.Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 170 °C pečeme orientačně 45-50 minut.Před vyndáním vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme.Po vychladnutí na povrchu pocukrujeme.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 10.12.2017 18:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz