TopRecepty.cz

Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky


Bublanina ze zakysané smetany a šlehačky

Suroviny

5 celých vajec
130 g cukru krupice
170 ml oleje
50 ml mléka
cca 80 g zakysané smetany (nebo půl kelímku)
cca 170 ml šlehačky
1 vanilkový pudinkový prášek
prášek do pečiva
citronová kůra
300 g polohrubé mouky

višně nebo jakékoliv jiné ovoce

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe višněmi nebo jiným ovocem.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut na 180-200 stupňů. Bublanina je hotová, když se nelepí na párátko a jde od krajů.
Pokud je ovoce kyselejší, můžeme před podáváním pocukrovat.

Poznámka

V jednom z kuchařských sešitů s bublaninami jsem našla recept na bublaninu se smetanou. Potřebovala jsem zužitkovat zbytek zakysanky a zbytek šlehačky, tak jsem si recept upravila, přizpůsobila poměry surovin a výsledkem je vynikající bublanina - nazvala jsem ji "zbytková bublanina".

Buchta není moc sladká, kdo má rád hodně sladké, může si přidat víc cukru, ale podle mě to není potřeba.

autor Autor: Johanka128 (Jana Michalenková)
Datum vložení Datum vložení: 13.12.2017 11:59

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz