5 celých vajec
130 g cukru krupice
170 ml oleje
50 ml mléka
cca 80 g zakysané smetany (nebo půl kelímku)
cca 170 ml šlehačky
1 vanilkový pudinkový prášek
prášek do pečiva
citronová kůra
300 g polohrubé mouky
višně nebo jakékoliv jiné ovoce
Vejce vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme olej, mléko, obě smetany, pudinkový prášek a citronovou kůru.Na závěr přidáme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme hladké těsto.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a poklademe višněmi nebo jiným ovocem.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 30-35 minut na 180-200 stupňů. Bublanina je hotová, když se nelepí na párátko a jde od krajů.
Pokud je ovoce kyselejší, můžeme před podáváním pocukrovat.
V jednom z kuchařských sešitů s bublaninami jsem našla recept na bublaninu se smetanou. Potřebovala jsem zužitkovat zbytek zakysanky a zbytek šlehačky, tak jsem si recept upravila, přizpůsobila poměry surovin a výsledkem je vynikající bublanina - nazvala jsem ji "zbytková bublanina".
Buchta není moc sladká, kdo má rád hodně sladké, může si přidat víc cukru, ale podle mě to není potřeba.
Autor: Johanka128 (Jana Michalenková) | |
Datum vložení: 13.12.2017 11:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz