Korpus:
2 vejce
60 g cukru písek
1 lžíce kakaa
50 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce oleje
Směs tvarohová:
700 g tvarohu (či kombinace tvaroh, zakysanka, bílý jogurt - dle chuti a stavu lednice)
1 želatina zastudena (např. Vitana, Dr. Oetker)
cukr dle chuti
pevnější ovoce (např. kompotované broskve)
Bílky se špetkou soli vyšleháme dopevna, všleháme cukr, až se tvoří na metličkách po vyndání špičky, všleháme žloutky a olej, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. V menším pekáčku či dortové formě (15cm) upečeme korpus - trouba 150 °C cca 10 min. Vychladlý nakrájíme na kostky 3x3 cm.Broskve nakrájíme také na kousky cca 3x3 cm.Vyšleháme tvaroh s jogurtem, zakysankou, osladíme dle chuti a smícháme dle návodu se želatinou na ztužování tvarohových dortů zastudena.Do tvarohové směsi zlehka vmícháme kostky ovoce a korpusu a přelijeme do dortové formy. Formu možno vystlat potr.folií, pokud netěsní pevně, aby směs nevytekla dnem, případně obalit formu folií zvenku.
Chladíme v lednici cca 3 hod.
Použila jsem odkrojky korpusů, které mi zbydou vždy po 3D dortech a skladuji je v mrazáku. Tentokrát se mi nechtělo dělat poháry, na které většinou pak použiji. Díky této skutečnosti se celá příprava smrskla do 10 min. od počátku krájení do uložení do ledničky... možná si začnu schválně občas předpékat nějaké korpusy do mrazáku navíc ;)
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 29.12.2017 20:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz