Těsto:
500-550 g hladké mouky
5 žloutků
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce bílého smetanového jogurtu
1 lžíce majonézy
2-3 lžíce rumu
2 lžíce cukru
1 kostka čerstvého droždí (42 g)
citronová kůra
sůl
olej na smažení
Na plnění:
povidla
skořice
vanilkový cukr
Uděláme kvásek z poloviny vlahé smetany, trošky cukru a droždí. Přikryjeme a odložíme stranou.Než kvásek vzejde našleháme nad párou asi 3-4 minuty žloutky. Když začnou houstnout odstavíme a přilijeme zbytek smetany.Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, kvásek a všechny zbývající suroviny. Vymícháme hladké těsto a necháme v teple pod utěrkou vykynout do dvojnásobku.Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla (ovoněná skořicí a vanilkovým cukrem) a těsto sbalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout.V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez poklice.Odkládáme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 31.12.2017 16:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz