600 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový lusk
6 žloutků
150 g cukru
třtinový cukr na karamel
Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a i s luskem svaříme. Lusk pak vyjmeme. Smetanu necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.Vše smícháme a nalijeme do malých mističek, které vložíme do pekáčku s vodou.Troubu včas rozpálíme na 100 °C, pak vložíme pekáček a pečeme hodinu.Necháme vychladnout, dáme přes noc do ledničky a druhý den jemně posypeme třtinovým cukrem a flambovací pistolí opálíme, až se vytvoří zlatý karamel.
Tento recept mám i na www.pažitka.cz
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 13.01.2018 17:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz