1 kg jablek nebo hrušek, oloupaných a nastrouhaných
cukr krupice dle chuti
1 vanilkový pudink
citronová šťáva a kůra - nemusí být
skořice - mletá dle chuti - nemusí být
voda
lotus sušenky dle potřeby
šlehačka nebo zakysaná smetana
Hrubě nastrouhaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka hodně sladká, cukr můžeme vzhledem k sladkosti sušenek vynechat.Jablka (hrušky) podusíme pod poklicí za občasného promíchání na jablečné (hruškové) pyré, které zahustíme vanilkovým pudinkem, rozmíchaným v trošce studené vody za stálého míchání a necháme krátce provařit.Podušená jablka (hrušky) necháme částečně zchladnout, aby nám nepopraskaly sklenice či misky, ve kterých chceme poháry dělat.Mezitím rozdrtíme karamelové Lotus sušenky v mixéru nebo v misce, za použití například paličky na maso. Drť nemusí být úplně na prach.Po částečném zchladnutí ovocné směsi plníme střídavě nádoby na poháry rozdušenými jablky (hruškami) a sušenkovou drtí. Následně necháme proležet a zchladnout.Poháry podáváme dozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Dozdobit můžeme kouskem citronu, špetkou skořice...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 14.01.2018 16:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz