Na formu o velikosti 26 cm:
100 g hladké pohankové mouky
100 g hladké mouky
100 g másla
70 g třtinového cukru
1 malé vejce
špetka soli
špetka muškátového oříšku
5 hřebíčků
Na náplň:
250 g tvarohu
5 lžic třtinového cukru (pokud máte rádi sladší koláče, klidně dejte víc)
2 velká jablka
2 velké hrušky
citronová šťáva
Začala jsem těstem. V míse jsem smíchala obě dvě mouky, cukr, muškátový oříšek, nadrcené hřebíčky a špetku soli.
Do mouky jsem udělala důlek a přidala na kousky nakrájené máslo a vejce.
Vše jsem v misce důkladně promíchala, a až potom jsem těsto zadělala na vále.Vzniklé pevné těsto jsem nechala půl hodiny odležet v lednici.
Mezitím jsem na tenké plátky nakrájela jablka a hrušky a aby nezhnědly, tak jsem je pokapala citronovou šťávou.
Tvaroh jsem smíchala se třemi lžícemi cukru.Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice a nechala trochu povolit (cca 5-10 minut)
Potom jsem ho pomocí válečku vyválela a přendala do vymazané formy.Na těsto jsem jako první natřela tvaroh a jako další naskládala na střídačku jablka a hrušky.
Nakonec jsem ovoce z vrchu posypala dvěma lžícemi třtinového cukru.Koláč jsem pekla v troubě při 200 °C (v horkovzduchu na 180°C) 45 minut.
http://dejsineco.cz/category/dezerty/pohankovy-kol...
Autor: dejsineco.cz (Dagmar Kučerová) | |
Datum vložení: 17.01.2018 13:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz