4 hrnky jablek (hrušek) - oloupaných, pokrájených
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice - necelý
0,5 hrnku oleje
5-6 vajec - dle velikosti
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 lžička čerstvé citronové kůry
Drobenka:
100 g změklého másla
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
140 g polohrubé mouky
150 g vlašských ořechů - nasekaných
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici, citronovou kůru, kakao, olej, mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Do těsta vmícháme na kostičky pokrájená jablka nebo hrušky a nalijeme na velký hlubší plech, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou mouku.Těsto rovnoměrně rozprostřeme a posypeme drobenkou, kterou jsme ze všech ingrediencí umíchali v míse mezi prsty a dáme péct na cca 40 minut do předehřáté trouby na 170 stupňů. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.Vyzkoušet můžeme koláč i s práškem do perníku anebo dle chuti může do těsta přidat i rozinky předem namočené v rumu.
Množství cukru v koláči dáváme dle sladkosti jablek (hrušek).
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 17.01.2018 19:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz