300 g sušených datlí
150 g kešu ořechů
2 lžíce medu
skořice
1 hvězdička badyánu
něco na posypání- např. kokos, ořechy, mák…
Na čokoládovou polevu:
80 g čokolády na vaření
20 g kokosového oleje
Datle jsem namočila alespoň na 4 hodiny do studené vody, aby změkly.Ořechy jsem najemno podrtila v mixéru a badyán v hmoždíři.
Po 4 hodinách jsem z datlí slila vodu, rozmixovala na hladkou hmotu a smíchala s rozdrcenými ořechy, badyánem a medem.Směs jsem natlačila do formy vystlané pečícím papírem a nechala tuhnout v lednici.Zhruba po hodině jsem připravila čokoládovou polevu - ve vodní lázni jsem nechala rozpustit čokoládu a kokosový olej.
Rozpuštěnou čokoládu jsem nechala trochu zchladnout a přelila s ní datlovou směs.Přelité řezy jsem posypala skořicí, kokosem, mákem... a vrátila do lednice.
Ještě než úplně zatuhly (cca po půl hodině v lednici) jsem je rozkrájela na kostky. Řezy jsem nechala přes noc ztuhnout.
Těsně před podáváním jsem je poprášila skořicí.Skladujte v lednici.
Použila jsem 17 cm čtvercovou formu (můžete to natlačit i do větší, či menší formy, do kruhové formy, anebo můžete požít i formičky na muffiny)
http://dejsineco.cz/category/dezerty/datlove-rezy-...
Autor: dejsineco.cz (Dagmar Kučerová) | |
Datum vložení: 18.01.2018 12:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz