Muffiny :
asi 200 g dýňového pyré (hokkaido)
asi 200 g hladké mouky
100 g cukru
1/4 prášku do pečiva
2 lžíce oleje
100 ml mléka
1 vejce
1/4 lžičky skořice
Zmrzlina :
asi 200 g uvařené a rozmixované dýně hokkaido
cukr nebo med podle chuti
1 kysaná smetana (250 g)
1 šlehačka
šťáva a kůra z 1 citronu
1 vanilkový cukr
Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Naplníme košíčky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. asi 20 minut.Na zmrzlinu nejprve ušleháme šlehačku a do ní zašleháme kysanou smetanu. Ostatní suroviny ušleháme zvlášť a pak dohromady se šlehačkou smícháme. Směs dáme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. Během mrazení několikrát promícháme, aby se nedělaly krystalky a před podáváním necháme zmrzlinu chvíli vyndanou z mrazáku, aby trošku změkla a lépe se nabírala.Kombinace muffinu a zmrzliny je výborný dezert, ale každé zvlášť chutná také skvěle.
Tento recept mám také na stránkách www.pažitka.cz
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 18.01.2018 15:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz