Na formu o velikosti 20cm:
130 g světlých bebe sušenek
65 g másla
200 g arašídového másla (klidně dejte i míň, podle toho jak moc výraznou chcete chuť)
250 g tvarohu
250 g zakysané smetany
50 g třtinového cukru
Na ořechy:
50 g pekanových ořechů
60 g třtinového cukru
4 lžíce vody
Bebe sušenky jsem rozdrtila v mixéru a promíchala je s rozpuštěným máslem.
Sušenkovou drť jsem natlačila do připravené formy. Korpus jsem nechala hodinu tuhnout v lednici.V misce jsem smíchala tvaroh, zakysanou smetanu, arašídové máslo a cukr.
Dobře vymíchaný krém jsem natřela na připravený ztuhlý korpus.Cheesecake jsem nechala tuhnout v lednici alespoň 6 hodin.Pekanové ořechy jsem nalámala na menší kousky a opražila na suché pánvi.
Třtinový cukr jsem smíchala s vodou v kastrůlku se silnějším dnem a na mírném plameni nechala zkaramelizovat – trvalo to cca 7-10 minut. Během vaření karamelu nesmíte míchat!Ořechy jsem přesunula na plech s pečícím papírem a zalila horkým karamelem. Směs jsem nechala úplně vychladnout, a až poté jsem je nalámala na malé kousky.
Nakonec jsem cheesecake ozdobila karamelovými pekany.
http://dejsineco.cz/category/dezerty/arasidovy-che...
Autor: dejsineco.cz (Dagmar Kučerová) | |
Datum vložení: 19.01.2018 13:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz