2 hrušky
citronová šťáva
kousek celé skořice
2 hřebíčky
červené víno (podle potřeby)
cukr (podle chuti)
Na ozdobu:
kompotované višně
lístky máty
Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna vaříme asi 30minut, podle tvrdosti hrušek. Během vaření hrušky obracíme. Hrušky musí být měkké, ale ne rozvařené.Před podáváním hrušku rozkrojíme, dáme na talířek a přelijeme vzniklou šťávou.Ozdobíme kompotovanými višněmi a lístky máty.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 30.01.2018 16:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz