4 vejce
5 lžic horké vody
200 g cukru
200 g hrubé mouky + na obalení višní
1/2 prášku do pečiva
sklenice kompotovaných višní
lžička solamylu na omáčku
Na ozdobu:
šlehačka
pikao v tubě
Žloutky zalijeme vřelou vodou a šleháme je do pěny. Pak přidáme dvě třetiny odváženého cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém.Zvlášť ušleháme pevný sníh z bílků, do kterého zašleháme zbylý cukr.Do žloutkové pěny přidáváme po lžicích mouku, do které jsme prosáli kypřící prášek, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Okapané višně obalíme v hrubé mouce a přidáme do těsta. Obalené v mouce neklesnou až na dno. Trochu višní si necháme na ozdobu.Šťávu vlijeme do kastrůlku. V trošce šťávy dobře rozmícháme solamyl a vlijeme do šťávy, kterou za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí.Bublaninu podáváme samotnou nebo s omáčkou. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou, pikaem a višní.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 03.02.2018 19:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz