1/2 l mléka
1 vanilkový lusk
5 bílků
1 špetka soli
2 lžíce cukru
Krém:
5 žloutků
2 lžíce cukru
Karamel:
1 kousek másla
cukr
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Mléko svaříme s vanilkovým luskem. Bílky ušleháme se špetkou soli a cukrem.Lžicí nabereme velké noky a vložíme do horkého mléka. Přiklopíme pokličkou a vaříme mírně asi 5 minut. Peřinky musí být tuhé, když do ní píchneme prstem. Hotové peřinky vyjmeme a položíme na látkovou utěrku.Ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem (pozor, dno nádoby se nesmí dotýkat horké vody).Šleháme do zhoustnutí a pak vlijeme do horkého mléka. Mícháme do zhoustnutí, pak hrnec postavíme do mísy s ledovou vodou a mícháme do vychladnutí. Dáme řádně vychladit do ledničky.Z másla a cukru uděláme na pánvi karamel za stálého míchání.Studený krém dáme na talíř, položíme na něj peřinku a přelijeme karamelem.
Tento dezert je velmi jedlý.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 04.02.2018 22:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz