3 hrnky na jemno nastrouhané dýně hokaido
(hrnek 250ml)
4 žloutky
1/4 hrnku oleje
100 g mletých ořechů
100 g kokosu
1/2 hrnku medu
2 lžičky jedlé sody
1 lžička vanilkového aroma
ze 4 bílků sníh
Na ozdobu:
kysaná smetana
mandlové lupínky
Dýňový rozvar:
1/4 malé dýně
cukr nebo med
troška vody
Vše smícháme a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme do malého pekáčku vymazaného a vysypaného kokosem.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 40 minut.Dýni nakrájíme na kousky i se slupkou, osladíme medem nebo cukrem a trošku podlijeme vodou. Rozvaříme a rozmixujeme. Necháme vychladnout.Buchtu ozdobíme na talířku kysanou smetanou, mandlovými lupínky a rozvarem z dýně.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 06.02.2018 17:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz