250 ml sladké smetany 33%
200 ml mléka
1 čokoláda na vaření (nebo jiná hořká)
250 g bílého jogurtu
140 g cukru
Čokoládu nahrubo nastrouháme. Ve smetaně a mléku za stálého míchání opatrně rozehřejeme čokoládu a necháme vychladnout.Do vychladlé směsi přidáme bílý jogurt a cukr a vše promixujeme dohladka.Hotovou směs dáme zmrazit do stroje na zmrzlinu. Pokud jej nemáme, můžeme mrazit i v uzavíratelné nádobě v mrazáku. Než tam zmrzlina ztuhne, občas ji promícháme. Zabráníme tak tvorbě ledových krystalků.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 03.07.2009 08:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz