Těsto na velký hlubší plech:
4 větší vejce
60 ml oleje
100 ml vlažné vody
160 g cukru krupice
vanilkové aroma (nebo citronová kůra)
220 g polohrubé mouky
0,5 balení prášku do pečiva
Dále:
cca 800 g ovoce dle chuti,
čerstvé nebo kompotované (okapané)
Krém:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky
(nebo smetanové, karamelové-dle chuti a druhu použitého ovoce)
60 g másla
6 lžic cukru krupice dle chuti
250 g měkkého tvarohu
Smetanová vrstva:
500 ml smetany ke šlehání
1-2 vanilkové cukry
1 ztužovač šlehačky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme olej, vodu, aroma, mouku s kypřidlem a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto poklademe pokrájené ovoce a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Po upečení necháme vychladnout.Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink, do kterého hned po odstavení vmícháme máslo, které necháme rozpustit. Během chladnutí pudink občas promícháme. Až bude pudink vlažný, přidáme tvaroh a vyšleháme krém dohladka, nalijeme na upečené ovocné těsto a necháme v chladu ztuhnout.Smetanu osladíme vanilkovým cukrem, přidáme ztužovač a vyšleháme do šlehačky, kterou pak potřeme ztuhlou krémovou vrstvu.Necháme v chladnu krátce proležet, pak nakrájíme a podáváme.
Řezy můžeme dozdobit dle chuti a druhu použitého ovoce (skořice, kakao...), ale není to vůbec nutné.
Řezy jsou jednoduché, svěží, zvládne je každý a chutnat budou určitě všem.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 14.02.2018 04:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz