250 - 300 g jahod
3 vejce
180 g cukru krupice (lze ubrat)
80 g másla nebo Hery - rozpuštěné
200 g hladké mouky
0,5 balíčku prášku do pečiva
vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
Celá vejce šleháme s cukrem do husté pěny, pak vmícháme vlažné máslo, mouku s kypřidlem a aroma, dobře promícháme a nakonec zlehka (už ne šlehačem) vmícháme pokrájené čisté jahody.Jahodové těsto rozdělíme do vymazaného a moukou vysypaného muffinového plechu nebo muffinových košíčků a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova - vyzkoušíme špejlí.Před podáváním můžeme pocukrovat.
Kdo chce šlehat zvlášť žloutky s cukrem a sníh z bílků, může, ale je to zbytečné. Mám odzkoušeno, že výsledek je tak i tak velmi "žravý" :-) .
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 14.02.2018 13:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz