6 rýžových chlebíčků (cca 80 g)
(měla jsem bio rýžové chlebíčky)
200 g čokolády na vaření
šťáva ze dvou citronů
600 g měkkého tvarohu
160 g bílého jogurtu
50 g cukru krupice
8 plátků želatiny a voda (podle návodu)
200 g smetany ke šlehání
3 PL marmelády z lesních brusinek na potření
2-3 kiwi
máslo a strouhaný kokos na vysypání dortové formy
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a čokolády narovnáme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali strouhaným kokosem. Hmotu potřeme brusinkovým džemem a dáme na hodinu a půl do chladu.
Mezitím citronovou šťávu smícháme s měkkým tvarohem, bílým jogurtem a cukrem. Želatinové plátky připravíme podle návodu. Tekutou želatinu pak vmícháme do tvarohového krému.Šlehačku ušleháme. Když začne tvarohový krém želírovat, vmícháme do něj ušlehanou šlehačku. Takto připravený krém nalijeme na vychladlý korpus, poklademe olupanými a pokrájenými plátky kiwi a dáme na cca 4-6 hodin do chladu.
Inspiroval mne recept z knihy : "Pečeme bez mouky " - od Anja Donnermeyerová. Přidala jsem pak podle sebe ještě džem a kiwi.
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 14.02.2018 18:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz