100 g másla
100 g bílé čokolády
180 g třtinového cukru
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
55 g hladké špaldové mouky
špetka soli
Rozpálíme troubu na 160 stupňů.Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty (resp. do rozpuštění cukru). Odstavíme a necháme mírně zchladnout.V jiné míse smícháme sůl s moukou.Do mírně zchladlé čokoládové směsi přimícháme po jednom vejce a poté do směsi přisypeme mouku se solí.Po řádném vymíchání nalijeme hmotu do menšího pekáčku s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů cca 40 min.Po zchladnutí podáváme buď samotné či s přelivem z kyselého ovoce anebo se zmrzlinou, ale jelikož už sám o sobě je dezertík sladký, moc bych to nepřeháněla.
Opatrně při krájení, dezert je křehký a nelekejte se, díky čokoládě je jakoby mokrý i když je dopečený, v puse se jen rozplývá.
Autor: HUSTENKA | |
Datum vložení: 15.02.2018 20:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz