250 g hladké mouky
150 g změklého másla (nebo Hery)
80 g moučkového cukru
1 špetka soli
1 vejce
1 lžíce rumu (nebo zakysané smetany)
3 lžíce strouhanky na posyp těsta
máslo na vymazání formy
Náplň:
600 g mraženého rybízu
3 lžíce cukru
Na povrch koláče:
5 bílků
1 špetka soli
1 lžíce cukru
Mouku prosejeme do mísy, promícháme se špetkou soli a přidáme ostatní přísady, kromě strouhanky. Vše dobře propracujeme, těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici uležet 30 minut.Těsto vyválíme a naplníme jím koláčovou formu, kterou napřed vymažeme máslem. Těsto propícháme vidličkou a posypeme strouhankou.Rybíz promícháme s cukrem a rozložíme po celé ploše těsta.Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, asi 35-45 minut.Před dopečením potřeme koláč sněhem z bílků a necháme ještě chvíli v troubě dopéct, aby se sníh zbarvil dozlatova.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 17.02.2018 15:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz