500 g jahod - 250 g rozmačkaných zralých jahod a 250 g celých menších (drobnějších) jahod
3 vejce
150 g cukru krupice
100 g změklého másla
cca 320 g polohrubé mouky, dle hustoty
1 necelý balíček prášku do pečiva
vanilkové aroma
250 gramů zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta (záleží na šťavnatosti jahod), aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody.Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí.Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 17.02.2018 16:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz