TopRecepty.cz

Bramborový věnec


Bramborový věnec

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
200 g vařených brambor, oloupaných, jemně nastrouhaných
120 g cukru krupice
1 vanilkový cukr nebo pár kapek vanilkového aroma
1,5 lžičky citronové kůry - čerstvě nastrouhané
sůl na špičku lžičky
30 g droždí
1 vejce
1 žloutek
140 ml mléka
100 g másla - rozpuštěného
2 lžíce rumu

Dále dle chuti:
nasekané ořechy
mandlové lupínky
kandované ovoce
čokoláda - hořká, mléčná, bílá - nasekaná

Dohotovení:
1 bílek na potření
mandlové lupínky nebo nasekané ořechy na posypání

Postup

Mouku, cukry, kůru, sůl a další suroviny dle vlastního výběru (kandované ovoce, ořechy...) nasypeme do mísy a promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a trochu promícháme. Necháme vzejít kvásek.Pak přidáme zbylé mléko, rum, vlažné máslo, nastrouhané brambory, vejce a žloutek. Ze všeho vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple pod utěrkou cca 40 minut kynout.Pak opět řádně propracujeme, rozdělíme na tři stejné díly, ze kterých na pomoučněném stole vyválíme tři dlouhé válečky, které zapleteme do copu, který přeneseme na pomaštěný plech nebo pečící papír.Necháme ještě cca 30 minut kynout a před vložením do předehřáté trouby potřeme bílkem a posypeme mandlemi nebo ořechy. Pečeme na 170 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 19.02.2018 16:35

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz