Těsto (pekáček 22 x 36 cm):
3 vejce
vanilkové aroma
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
Vanilková náplň:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker)
50 g másla
3-4 lžíce cukru krupice, dle chuti
Smetanová vrstva:
500 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
Pro dospěláky:
vaječný likér
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částečně vychladnout a na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
Korpus můžeme mírně napíchat špejlí a pocákat vaječným koňakem, pokud nebudeme řezy připravovat pro děti.Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme hustější pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit.Smetanová vrstva: na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 21.02.2018 07:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz