Těsto:
100 g Margot čokolády hrubě nastrouhané
3 vejce
70 g cukru krupice
4 lžíce oleje
4 lžíce vody nebo mléka
140 g polohrubé mouky
prášek do pečiva - půl balení
Na polití:
1 tyčinka Ledové kaštany klasické nebo tmavé
1 tyčinka Ledové kaštany s bílou polevou
máslo
případně kokos nebo ořechy
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a nastrouhanou Margot čokoládou, opět dobře promícháme a nakonec do těsta vmícháme i tuhý sníh z bílků.Těsto nalijeme do připravené remosky, zaklopíme, zapneme a dle výkonu remosky pečeme 15-17 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme částečně zchladnout a vyklopíme.Po zchladnutí přelijeme polevou z Ledových kaštanů, které rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a smícháme s ořechem másla. Pokud chceme udělat na buchtě "pavučinu", rozehřejeme světlé kaštany s máslem, na tmavé polevě uděláme od středu lžičkou spirálu za světlé čokolády a od středu ke krajům dlouhými tahy špejlí nebo párátkem utvoříme efekt pavučiny. Zbylou polevou potřeme boky buchty.Jestliže nechceme rozehřívat druhé kaštany a postačí nám slabší vrstva polevy, můžeme buchtu navíc posypat kokosem nebo nasekanými ořechy, ale to už je na každém z nás, jaké dohotovení zvolí.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 25.02.2018 17:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz