Těsto:
1 plechovka cizrny
šťáva z půlky pomeranče
2 lžíce medu
1 (cca 100 g) vařená bulva červené řepy
4 vejce
100 g rozpuštěné hořké čokolády (70% kakaa)
3 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
Poleva:
2 zakysané smetany
šťáva z 1 citronu
Ponorným mixérem rozmixujeme cizrnu i s nálevem a se šťávou z pomeranče. Přidáme 2 lžíce medu a znovu promixujeme, směs zřídne. Dále přidáme vařenou červenou řepu a opět rozmixujeme. V jiné nádobě vyšleháme celá vejce do husté světlé pěny a zašleháme do ní rozpuštěnou čokoládu. Směs z cizrny a vaječnou směs spolu spojíme a přimícháme kakao s práškem do pečiva.Těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 30 minut. Zkusíme špejlí, zda je těsto nelepivé. Necháme zcela vychladnout.Na polevu smícháme zakysané smetany se šťávou z citronu, můžeme i trochu dosladit dle chuti, a naneseme rovnoměrně na koláč. Ten necháme uležet v lednici nejlépe 12-24 hodin.
Trochu jsem si pohrála s dvěma recepty a vyšel mi z toho tenhle vynikající koláč, u nás velmi oblíbený jak pro svou přirozenou bezlepkovost, tak pro minimum cukru.
Autor: katyvypl | |
Datum vložení: 02.03.2018 16:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz