Těsto:
300 g hladké mouky
100 g cukru moučky
špetka soli
200 g studeného nakrájeného másla
1 vejce
1 lžíce rumu
Krém:
70 ml citronové šťávy
300 g créme fraiche nebo zakysané smetany
2 vejce
50 g cukru
lžička solamylu
Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme hladké těsto. Uděláme z něj kouli a zabalíme do folie, uložíme na 30 minut do lednice.
Pak těsto vyválíme a naplníme vymazané tartaletkové formičky, propícháme ho vidličkou. Do každé formičky na těsto dáme pečící papír, který přesně ustřihneme na velikost tartaletky. Papír zmačkáme, aby dobře přilnul, rozložíme ho na těsto a zasypeme fazolemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 170 st. a pečeme asi 10-15 minut.Suroviny na krém smícháme. Papír s fazolemi odstraníme. Pak zalijeme citronovým krémem a dopečeme. Krém musí být po upečení tuhý, ale musí zůstat světlý.Hotové tartaletky necháme vychladnout a nazdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a ovocem.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 06.03.2018 16:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz