3 vejce
1 vanilkový cukr
160 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
150 g majonézy
60 ml vařící vody nebo kávy
250 g polohrubé mouky
1 necelý prášek do pečiva
Dále dle chuti:
moučkový cukr
čokoládová poleva
sekané ořechy
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přisypeme mleté ořechy, promícháme, přidáme vodu nebo kávu, opět promícháme, přidáme majonézu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.Těsto nalijeme do remosky (průměr cca 24 cm) , kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem.Remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme cca 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.Po vychladnutí můžeme buchtu přelít čokoládovou polevou, posypat nesekanými ořechy nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem s vanilkou.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 07.03.2018 08:43 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz