170-180 g domácího vaječného koňaku (samozřejmě může být i koupený)
220 g bílého jogurtu
krabička smetany 33%
50 g cukru
vanilkový cukr
100 g mléka
trocha rumové tresti
2 lžíce sušeného mléka
Všechno umixujeme a zmrazíme ve strojku.
Kdo strojek nemá, může mrazit v krabičce v mrazáku, ale je třeba během mrznutí směs promíchávat, aby se neutvořily krystalky ledu.
Zmrzlina je mimořádně osvěžující a díky troše alkoholu v ní se i (právě vytažená z mrazáku) výborně krájí.
Přidávám fotku topingů, jsou koupené v Makru, asi 650g stojí 70 kč. A jsou výborné!
Čokoládový, jahodový, borůvkový, vaječný koňak, karamel a mléčný karamel....
![]() |
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) |
![]() |
Datum vložení: 04.07.2009 07:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady