Těsto:
3/4 hrnku vlažného mléka
1/2 kostky droždí (21 g)
1 špetka soli
1/2 hrnku cukru
1 vajíčko
1 lžička skořice
2 hrnky hladké špaldové mouky
1 hrnek hladké pšeničné mouky
Na potření:
1 lžíce rumu
2 lžíce másla
Poleva:
1/2 hrnku cukru
200 ml smetany
Krém:
1 sáček karamelového pudinku
500 ml mléka
2 lžíce cukru
100 ml smetany
Posypka:
2 hrsti mandlí
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, které přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 minut kynout. Vykrojíme vetší kolečka, do kterým uděláme menší kolečka. Plech vymažeme trochou oleje a spolu s donuty necháme odležet, dokud se nenahřeje trouba na 180 °C.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Upečené donuty hned po vytažení potřeme směsí z rumu a másla.Na polevu zkaramelizujeme cukr a zalijeme ho smetanou, mícháme dokud nezmizí všechny hrudky.Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, pak necháme vychladnout. Spolu se smetanou a cukrem vyšleháme.Donuty rozřízneme na 2 půlky. Vrchní část potřeme karamelovou polevou a posypeme praženými mandlemi a na spodní část naneseme krém.
Tento donut je inspirován větrníkem, takže pro ty, co se nechtějí dělat s odpalovaným těstem, mohu doporučit tento recept.
Autor: dvori (Klára Dvořáková) | |
Datum vložení: 07.03.2018 16:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz