260 g hladké špaldové mouky (nebo polohrubé)
100 g třtinového cukru
230 g rostlinného margarínu
1,5-2 kg jablek
3 lžíce skořice
citronová šťáva
Na drobenku:
mouka
cukr
margarín
Smícháme mouku s cukrem a skořicí.Pak přidáme změklý margarín a rukama zpracujeme těsto podobné drobence.Těsto namačkáme do formy na dno a po okraje, snažíme se, aby bylo pořádně upěchované a v malé vrstvě.Dále poklademe nakrájenými jablky, která jsme smíchali se skořicí a citronovou šťávou. Vrstva jablek může přesáhnout okraje.Zasypeme drobenkou, kterou uděláme stejně, jako těsto, ale přidáme o trochu více mouky, abychom docílili drobivější konzistence.Koláč pečeme asi 75 minut na 180 °CPak necháme zchladnout. Nejlepší je ho nechat den uležet, ale není nutné.
Další mé recepty najdete na https://barborakitchen.wordpress.com/category/rece... .
Autor: barborakitchen | |
Datum vložení: 24.03.2018 10:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz