1/2 kostky drozdi
150 ml mleka
1/2 lzicky soli
250 g polohrube mouky
90 g cukru krystalu
1 zloutek
25 g masla
Udelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame metlou na testo, do hladka. Dame kynout cca na 1 hod. Pak promichame a znovu kynout cca 1/2 - 1 hodinu.Na moukou vysypany val preklopime testo, rozvalime ci roztahneme na 1 cm vysoko. Pak sklenickou ci stamprdlou vykrajme kolecka a poklademe na plech. Nakonec doprostred udelame dulek.
Zapneme troubu na 190° a testo nechame jeste dokynout na plechu, prikryte uterkou. Pak se pece do zlatova.
Ihned po upeceni jeste potreme rozpustenym maslem, a pote pridame do dulku marmeladu, povidla....a posypeme mouckovym cukrem.
Davka vyjde na 1 plech.
Autor: hanivasi | |
Datum vložení: 21.03.2018 16:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz