1 šlehačka
3 vejce
25 dkg cukru jemný krystal
1 prášek do pečiva
40 dkg hladké mouky
dle potřeby mléko ( šlehačka má malý obsah, mělo by být 250 ml)
ovoce
žmolenka
V míse smícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, šlehačku, dle potřeby mléko, těsto by mělo být trochu řidší. Vše vlijeme na pekáček střední velikosti, poklademe ovocem a posypeme žmolenkou.Dáme péct na 160 st. zhruba 40 minut, čili dozlatova.
Proč má zrovna v názvu moravská, to nevím, tento recept jsem si opsala víc jak před 30 lety do sešitku od kolegyně a ta ho zase měla od své maminky, takže původ neznám :-) Ale koláč je výborný, rychle udělaný, může se nahradit hladká mouka špaldovou, cukr třtinovým v menším množství a ovoce, jaké je po ruce :-)
Autor: ivule60 | |
Datum vložení: 24.03.2018 10:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz