TopRecepty.cz

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky


Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Suroviny

Těsto do formy o průměru 22 - 24 cm:
1 kelímek bílého jogurtu 120 g (použita sladká activia)
1 kelímek cukru krupice (lze samozřejmě ubrat)
1 kelímek polohrubé mouky
1/2 lžičky sody
1 plná lžička kakaa

Krém:
200 - 250 ml 33% smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
1 vanilkový cukr
2 - 3 lžíce moučkového cukru

Dále dle chuti:
čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti
kokos
čokoláda
kakao
skořicový cukr

Postup

Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně velký kelímek cukru (lze samozřejmě i ubrat) a polohrubé mouky smíchané se sodou a kakaem.Vše důkladně promícháme, nalijeme do připravené formy nebo remosky a buď vložíme do předehřáté trouby na 170 - 180 stupňů nebo zaklopíme remosku, zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.Během chladnutí vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na šlehačku a následně krátce vešleháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Pokud chceme ovoce (broskve, meruňky, jahody, borůvky, maliny...) přímo v krému, pokrájíme ho (jen to větší) na menší kusy a vmícháme do krému. Chceme-li řezy kokosové přidáme s tvarohem i hrst kokosu...Krém naneseme na vychladlý korpus (ten můžeme pro obměnu pokapat likérem nebo rumem, není to ale vůbec nutné), urovnáme a dle chuti a vlastní fantazie dozdobíme kakaem, strouhanou čokoládou skořicovým cukrem, ovocem...

Poznámka

Korpus není nijak vysoký, takže nečekejte buchtu na prokrojení a krému by možná někomu stačila i polovina, ale my rádi hooodně šťavnaté, takže pro nás tak akorát. Upravit množství si může každý libovolně :-)

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 28.03.2018 10:49

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz