Těsto:
5 vajec
200 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
250 g polohrubé mouky
10 lžic vlahé vody
1 prášek do pečiva
kůra z 0,5 citronu
špetka soli
Krém:
300 ml mléka
100 g mletých ořechů
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g másla (nebo Hery)
2 lžíce hladké mouky
Na posypání:
hořká čokoláda
Žĺtky s cukrom a 5 lyžicami vlažnej vody vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, kôru, ďalších 5 lyžíc vlažnej vody a opäť prešľaháme.
Nakoniec opatrne vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme na 180°C. Necháme vychladnúť.V troche mlieka rozmiešame múku. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme k varu. Vsypeme orechy, premiešame a pridáme mlieko s múkou. Povaríme. Necháme vychladnúť.
K vychladnutej orechovej mase zašľaháme zmäknuté maslo.Vychladnuté cesto natrieme krémom.Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.
Napriek tomu, že do cesta ide sneh z bielkov, pôvodný recept (mám ho už vyše 20 rokov z nejakého časopisu) obsahuje aj prášok do pečiva. Nie je ale nutný, dobre vyšľahaný sneh cesto výborne skyprí.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 06.04.2018 08:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz